Κατηγορίες
Νέα

14ο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 12-15/4/2022 – 2η ανακοίνωση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και
οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

σε συνεργασία με
το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

διοργανώνουν το
14ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Κεντρικής Μακεδονίας

με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, Έξυπνες συσκευές και
Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στις 12-15 Απριλίου 2022, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη την περίοδο και εφόσον επιτρέπονται οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων. Η διοργάνωση θα γίνει μέσα σε αυστηρά μέτρα τήρησης οδηγιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αποφυγής συγχρωτισμού στους χώρους του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο έχει υβριδικό χαρακτήρα, ώστε εκείνο το διάστημα να διευκολυνθούν και οι σχολικές μονάδες που αδυνατούν να προσέλθουν δια ζώσης στο ΝΟΗΣΙΣ. Αυτές οι μαθητικές ομάδες μπορούν να συμμετέχουν διαδικτυακά μέσω webex.

Η πλατφόρμα υποβολής περιλήψεων εργασιών έχει ανοίξει από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής για τις σχολικές μονάδες είναι η Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η κατάθεση περίληψης εργασιών γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συνεδρίου http://www.mathitiko-synedrio.gr/.

Το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες για παράλληλη έκθεση ορισμένων έργων στον χώρο του φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το site του Συνεδρίου http://www.mathitiko-synedrio.gr/ με χρήση πλατφόρμας Youtube.

Σχετικοί σύνδεσμοι
– 2η Ανακοίνωση Προκήρυξης του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.
– Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πατήστε εδώ.
– Έντυπο Περίληψης Εργασίας, πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 3 Μαρτίου, 2022