Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Newton room – δωρεάν επισκέψεις για μαθητές Ε΄ Δημοτικού – Γ΄ Γυμνασίου

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Eduact και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του “Newton room”.

Πρόκειται για «φορητό δωμάτιο» επιστήμης, όπου το συγκεκριμένο είναι αφιερωμένο στη θεματική «Up in the air with numbers – an Airy Adventure». Εστιάζει στα μαθηματικά και τη φυσική, έννοιες που είναι  απαραίτητες για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να σχεδιάσουν την πτήση τους κάνοντας μετρήσεις της ταχύτητας, των αποστάσεων και του χρόνου και βιώνουν την ομορφιά της πτήσης μέσω άσκησης στον προσομοιωτή.

Απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού μέχρι και Γ’ Γυμνασίου. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι προσαρμοσμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα, εστιάζοντας σε πρακτικές γνώσεις και προκλήσεις του πραγματικού κόσμου και της αγοράς εργασίας.

Τα «Newton Room» αποτελούν την πλέον καινοτόμο εκπαιδευτική εμπειρία στην Ευρώπη και εστιάζουν στις πιο επίκαιρες θεματικές, εμπλέκοντας μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών. H ιδέα έχει σχεδιαστεί από τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό FIRST Scandinavia και λειτουργεί στην Ευρώπη από το 2007.

Η πρωτοβουλία φιλοξενείται από τις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ, είναι ανοιχτή καθημερινά (εκτός Δευτέρας) για δωρεάν επισκέψεις σχολικών ομάδων  από Ε΄ Δημοτικού μέχρι Γ΄ Γυμνασίου, κατόπιν κράτησης.

Από τις 20/9 μέχρι τις 20/10/2022
Ημέρες: Τρίτη – Παρασκευή
Διάρκεια: 3 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 25 άτομα (μέγιστο)

Για κρατήσεις επικοινωνήστε:
ΝΟΗΣΙΣ, Τμήμα κρατήσεων, τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτ. 2
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 13.00

Δημοσιεύτηκε 22 Σεπτεμβρίου, 2022