Κατηγορίες
Νέα

Διεύρυνση συνεργιών στο ΝΟΗΣΙΣ

Η Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ, Δρ. Στυλιανή Μπεζεργιάννη, ανοίγοντας κύκλο εθιμοτυπικών συναντήσεων με φορείς και προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της διεύρυνσης των συνεργασιών και συνεργιών, υποδέχτηκε και ξενάγησε διαδοχικά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας τον Πρόεδρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κ.Συμεών Διαμαντίδη.

Ξενάγησε τους δύο Προέδρους στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ, ξεκινώντας από το μοναδικό Πλανητάριο της Β.Ελλάδας, το Κοσμοθέατρο, με τη μεγαλύτερη επίπεδη οθόνη στη χώρα, τον Προσομοιωτή, αλλά και στο Μουσείο Τεχνολογίας. Τόσο ο Dr. Lansdale, όσο και ο κ. Διαμαντίδης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και για την πλούσια συλλογή οχημάτων, ενώ δεν παρέλειψαν να σημειώσουν τη διεισδυτικότητα που έχει στα παιδιά το Τεχνοπάρκο, το οποίο μέσω της διάδρασης εκπαιδεύει και εισάγει με τον καλύτερο τρόπο στους νόμους της φυσικής και όχι μόνο.

Να σημειωθεί ότι με τον Πρόεδρο της ΑΓΣ τέθηκε σε συζήτηση ο τρόπος σύνδεσης των δύο όμορων φορέων σε ό,τι αφορά στις εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και ημερίδων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΝΟΗΣΙΣ πρέπει να αποτελεί τοπόσημο και σημείο αναφοράς και επίσκεψης για Έλληνες και ξένους τουρίστες, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Κέντρου στη διάδοση της τεχνολογίας και των επιστημών, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί εκτενώς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται.

 

Δημοσιεύτηκε 18 Δεκεμβρίου, 2023