Κατηγορίες
Νέα Σχολεία

Η ευκλείδια γεωμετρία στην ψηφιακή εποχή – εκπαιδευτικό σεμινάριο 17.5.2024

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ώρες 12:00 – 14:00, θα πραγματοποιηθεί στο ΝΟΗΣΙΣ το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Ψηφιακά Στοιχεία: Η ευκλείδεια γεωμετρία στην ψηφιακή εποχή».

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μαθήτριες και μαθητές, αλλά και σε όσες/όσους ενδιαφέρονται για τη χρήση ψηφιακών εργαλείων στην εκπαίδευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιαστούν μια σειρά από ψηφιακές δράσεις και εργαλεία που δημιουργήθηκαν στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα οποία είναι δωρεάν διαθέσιμα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα παρουσιαστεί επίσης η τελευταία έκδοση της εφαρμογής Delements, η οποία ενσωματώνει μια διαδραστική έκδοση έκδοση των Στοιχείων του Ευκλείδη και επιτρέπει στις μαθήτριες και τους μαθητές να αναπαράγουν βήμα-με-βήμα τις γεωμετρικές αποδείξεις σε διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές, κινητά και tablets.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και για να λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/KGQf22EUZaUZmKkX8.

Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την υποστήριξη του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Μ. Σιάλαρος, Αναπλ. Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στην Αρχαιότητα του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (ΕΚΠΑ).

 

Δημοσιεύτηκε 10 Μαΐου, 2024