Κατηγορίες
Featured Posts Νέα

Έκθεση “Τεχνητή Νοημοσύνη: Δυνατότητες και προκλήσεις” από το ΙΠΤΗΛ-ΕΚΕΤΑ

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ την περιοδική έκθεση “Τεχνητή Νοημοσύνη: Δυνατότητες και Προκλήσεις”.

Η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει γνωρίσει ραγδαία άνθηση τα τελευταία χρόνια με τα εντυπωσιακά της επιτεύγματα να λαμβάνουν μεγάλη δημοσιότητα στο ευρύ κοινό. Οι προσδοκίες από την ανερχόμενη τεχνολογία είναι υψηλές, ωστόσο, συχνά αυτές συνοδεύονται από υπερβολικές προβλέψεις και τεχνοφοβία.

Η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ αλλά και το μαθητικό κοινό και προσφέρει διαδραστική ενημέρωση για το τι είναι Τεχνητή Νοημοσύνη, Χρονολόγιο εξέλιξης, Παραγωγική ΤΝ, Εφαρμογές – Παραδείγματα – Προκλήσεις και ειδικότερα θέματα, όπως Προσωπικά Δεδομένα, Βιωσιμότητα, Παραπληροφόρηση και Μεροληψία.

Μέσω των ψηφιακών διαδραστικών εφαρμογών, όπου γίνεται χρήσης της τεχνολογίας ΑΙ (Artificial Intelligence – Τεχνητή Νοημοσύνη), μέσα από πολλαπλά εκθεσιακά παραδείγματα, καθώς και μέσω του καινοτόμου design διερευνάται το πώς αυτή η νέα τεχνολογία θα καθορίζει, με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό, κάθε πλευρά της ζωής μας.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σχετικές ερευνητικές δραστηριότητες και αποτελέσματα του ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ.

Είσοδος δωρεάν.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης
Τρίτη με Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30
Σάββατο & Κυριακή, ώρες 11:30-18:30

Διάρκεια μέχρι τις 31/8/2024.

Δημοσιεύτηκε 22 Μαΐου, 2024