Κατηγορίες
Νέα

AI Talks – ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου και ο επιστήμονας, Γ. Ασσαέλ συζητούν για την ΤΝ 26.4.2024

Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του, το ΝΟΗΣΙΣ μεταξύ άλλων δράσεων, διοργανώνει μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων με τίτλο “AI-Talks” με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδύονται μέσα από την ταχύτατη ανάπτυξη και την σχεδόν καθολική διείσδυσή της σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως στην ιατρική, στη νομική, στην πληροφορική, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στη δημοσιογραφία, αλλά και στη βιομηχανία, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στόχος είναι να διεξαχθούν συνολικά οκτώ συζητήσεις με ομιλητές οι οποίοι θα συμβάλουν στη σωστή ενημέρωση, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη με τη διεπιστημονικότητα στην έρευνα, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία και στην επιχειρηματικότητα, απομακρύνοντας την τεχνοφοβία και διασφαλίζοντας την ηθική στην εφαρμογή της.

Η πρώτη συζήτηση “AI- Talks: Ευκαιρίες και προκλήσεις”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στις 13:00-14:00, στο ΝΟΗΣΙΣ, μεταξύ του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του διακεκριμένου επιστήμονα, Γιάννη Ασσαέλ, θέτοντας ερωτήματα όπως τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Generative AI, ποια είναι τα πρώτα βήματα για την εκμάθηση της, σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, ποιος είναι ο σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια και σε ποιους τομείς μπορεί η χώρα να καινοτομήσει, ποια είναι η σημασία της διεπιστημονικής έρευνας, πώς μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον, αλλά και πώς μπορούμε να προστατευτούμε. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος, Μαρία Σαμολαδά.

Με τον τρόπο αυτό το ΝΟΗΣΙΣ επιθυμεί να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα σε μαθητές και φοιτητές, τεκμηριωμένες απόψεις για τον σύγχρονο αυτό προβληματισμό ενισχύοντας τον κοινωνικό του ρόλο, ως φορέας μη τυπικής εκπαίδευσης, τιμώντας ταυτόχρονα τη θερμή ανταπόκριση που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα καινοτομεί και μπορεί να μετασχηματιστεί σε ένα ψηφιακό κράτος προς όφελος του ανθρώπου.

Την ίδια μέρα, μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Δυνατότητες και Προκλήσεις», όπου το αντικείμενο και περιεχόμενο βασίζεται στα αποτελέσματα πέντε ερευνητικών έργων: AI4Media, MedDMO, vera.ai, Artcast4D και MAMMOth του εργαστηρίου Γνώσης, Πολυμέσων και Ανάλυσης Δικτύων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση πατήστε εδώ.

Είσοδος δωρεάν (δεν χρειάζονται κρατήσεις).

Πρόγραμμα
13:00 Χαιρετισμός, Δρ. Στέλλα Μπεζεργιάννη, Πρόεδρος ΝΟΗΣΙΣ και Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΕΤΑ
13:05 Χαιρετισμός, Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης, Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών ΕΚΕΤΑ
13:10 Χαιρετισμοί επισήμων
13:20 Συζήτηση
14:00 Εγκαίνια έκθεσης «Τεχνητή Νοημοσύνη: Δυνατότητες και Προκλήσεις» του EKETA-ΙΠΤΗΛ

* Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μαγνητοσκοπημένη συζήτηση πατώντας εδώ.

Με την αιγίδα

Δημοσιεύτηκε 12 Απριλίου, 2024